Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig (für 2 Strudel)
- 300 g Weizenmehl, glatt
- 125 g Wasser, lauwarm
- 30 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Ei
- 1 TL Essig
- 1 Prise Salz
Mohnfülle
- 300 g Mohnsamen
- 50 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker
- 150 g Milch
- 1 EL Honig
- 2 EL Rum
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
Butterbrösel
- 50 g Haselnüsse
- 100 g Butter, in Stücken
- 150 g Semmelbrösel
Zwetschkenfülle
- 1500 g Zwetschken, geviertelt, entsteint
- 130 - 150 g Zucker, je nach Süße der Zwetschken
- 1 TL Zimt, gemahlen
Fertigstellung
- 80 g Butter, in Stücken
- Weizenmehl zum Bemehlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2305 kJ / 550 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 10.1 g
Alternatywne przepisy
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50 min
Soufflierte Zwetschken
40min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2 Std.
Ribiselschnitten
1 godz.
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 Std. 45 Min
Apfelschlangerl
2 Std.
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 Std. 15 Min
Nussstrudel
2h 30min
Topfenstrudel
2sa 10 dk
Strudelgrundteig
45min
Apfelstrudel
1h 20min