Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo
- 55 g de cebolla
- 700 g de jitomate, cortado en cuartos
- 45 g de chile chipotle adobado
- 10 g de aceite de oliva
- 2 cditas de sal gruesa
Picadillo
- 700 g de tempeh
- 600 g de agua
- 25 g de aceite
- 60 g de cebolla
- 120 g de zanahoria, pelada y cortada en cubos pequeños
- 125 g de papa, pelada y cortada en cubos pequeños
- 3 cdas de salsa maggi
- 2 cdas de salsa Inglesa
- 1 cucharadita de sal gruesa
Chiles rellenos
- 80 g de plátano macho, maduro, pelado y cortado en cubos pequeños.
- 8 chiles poblanos, asados, sudados, pelados y sin semillas. Cortados para rellenar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1285 kJ / 306 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 Min
Tradicional sopa de fideo
35 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Mole de olla vegano
45 min
Ensalada de nopales
20 min
Pasta al poblano
35 min
Chilacas con queso
40 min
Ensalada de nopal
30min
Rajas con queso
25 Min
Arroz al chile serrano y epazote
2h 40 min
Chilaquiles divorciados
1óra