Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chile pasilla, asado y sin semillas
- 400 g de jitomate, asado
- 25 g de chile guajillo, asado y sin semillas
-
300
g de fondo de verduras
lub 300 g de caldo de verduras, en tetrapck - 2 elotes, cortados en 8 rebanadas
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 170 g de zanahoria, pelada y cortada en juliana
- 200 g de papa, pelada y cortada en juliana
- 160 g de calabacita, cortada en juliana
- 160 g de ejotes, sin puntas y cortados en tercios
- 3 ½ cditas de sal fina
- 15 g de epazote
- tortillas de maíz
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de nopales con chile morita
30 Min
Sopa de nopales
45 dk
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de setas
35 dk
Sopa de nopales y huevo hilado
50 dk
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 dk
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Pancita de hongos
1sa
Mole de olla
35 dk
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 dk
Mole de olla vegetariano
1sa