Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de chile pasilla, asado y sin semillas
- 400 g de jitomate, asado
- 25 g de chile guajillo, asado y sin semillas
-
300
g de fondo de verduras
lub 300 g de caldo de verduras, en tetrapck - 2 elotes, cortados en 8 rebanadas
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 170 g de zanahoria, pelada y cortada en juliana
- 200 g de papa, pelada y cortada en juliana
- 160 g de calabacita, cortada en juliana
- 160 g de ejotes, sin puntas y cortados en tercios
- 3 ½ cditas de sal fina
- 15 g de epazote
- tortillas de maíz
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 436 kJ / 104 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 min
Chileatole
55 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Esquites de feria
25 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Caldo de camarón
40 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Pancita de hongos
1h
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 min