Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 chiles morita, sin rabo ni semillas
- 1 diente de ajo, pelado
- 180 g de jitomate, cortado en cuartos
- 5 g de aceite de oliva, y un poco más para sellar la carne
- 125 g de vino tinto
- 140 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 2 ½ cdas de azúcar
- 4 filetes de res, en medallones (2 cm de grosor)
- 1 cdita de fécula de maíz
- 25 g de mantequilla, sin sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Jugo de carne al chipotle
55 dk
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 dk
Pollo con crema de chipotle adobado
40 dk
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1sa
Adobo con carne
50 dk
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pollo encacahuatado
45 dk
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1 godz. 45 min
Pipián rojo
1sa
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 Min