Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
-
600
g de caldo de pollo
lub 600 g de agua - 2 dientes de ajo, pelados
- 2 chiles guajillo, sin tallo ni semillas
- 250 g de granos de elote
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 400 g de nopales, en cubos (1.5 cm)
- 2 chiles poblanos, asados, sin tallo ni semillas y en rajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 698 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Ensalada de nopales
20 min
Salsa verde cocida
30 min
Pasta al poblano
35 Min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Ensalada de nopal
30 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Rajas con queso
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min