Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso cotija
- 430 g de nopales, cortados en trozos medianos
- 765 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de cebolla
- 440 g de puré de jitomate
- 2 chiles morita, sin rabo
- 1 pizca de semillas de comino
- 1 pizca de mejorana seca
- 2 ½ cditas de sal gruesa
- 2 ramitas de cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20 Min
Sopa de nopales
45 min
Ensalada de nopales
20 Min
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Ensalada de nopal
30 Min
Crema de chile poblano
25 min.
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min.
Mole de olla vegano
45 min
Carnitas de atún
40 Min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 Min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25 min.
Mole de olla vegetariano
1h