Wersje kompatybilne
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carne dorada
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 500 g de carne de res, sin hueso, en tiras (1 cm x 3-4 cm)
- 100 g de chicharrón de cerdo
- 1000 g de agua, para limpiar
Salsa asada de chile morita
- 20 g de chile morita, sin tallo ni semillas
- 120 g de jitomate guaje, en cuartos
- 130 g de cebolla, en trozos
- 3 dientes de ajo, pelados
- 60 g de aceite vegetal
- 1 ½ cdita de sal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 200 g de agua
- 12 - 18 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1826.4 kJ / 436.5 kcal
- Białko
- 25.3 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 693.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Caldo de queso
40min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 godz. 20 min
Adobo con carne
50 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1 godz. 15 min
Pollo encacahuatado
45 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min