Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bolillo seco
- 2 dientes de ajo
- 40 g de cilantro
- 100 g de cebolla
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 250 g de jamón de pavo, en trozos
- 2 huevos
- 1 cda de sal
- 3 huevos duros, pelados y cortados en trozos
- 500 g de calabacita, partidas en 4, a lo largo
- 1400 g de jitomate, en mitades
- 2 cubos de caldo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 911 kJ / 217 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Caldo de res
1 Std. 15 Min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1 Std.
Tinga de pollo
30min
Pollo en salsa verde con nopales
40min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Rollitos de carne con caldillo
1 Std.
Mole de olla
35min
Filete de res con salsa de jamaica
50min
Tlapique de verduras
25 Min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40min