Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 200 g de cebolla
- 35 g de aceite de oliva
- 350 g de jitomate, en trozos
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de sal
- 1000 g de agua
- 300 g de papa, en cubos pequeños
- 100 g de verdolagas
- 10 g de vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 500 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 Min
Sopa de garbanzos con nopales
50 menit
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Sopa de setas
35 Min
Crema de ejote con apio y ensalada de pollo
35 Min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Sopa de poro y papa
40 min
Sopa de poro y papa
40 min
Entomatado de res con verdolagas
1j