Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo
- 200 g de cebolla
- 35 g de aceite de oliva
- 350 g de jitomate, en trozos
- 1 cucharadita de orégano
- 1 cucharadita de sal
- 1000 g de agua
- 300 g de papa, en cubos pequeños
- 100 g de verdolagas
- 10 g de vinagre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 500 kJ / 119 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de flor de calabaza
35 min
Pancita de hongos
1 Std.
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Sopa de setas
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40 Min
Sopa de nopales
45 min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Sopa de hongos y epazote
35 min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de garbanzos con nopales
50 Min
Tinga de setas
25 min