Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de agua
- 70 g de flor de jamaica
- 1000 g de filetes de res
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 3 ramitas de romero
- 3 hoja hojas de laurel, secas
- 30 g de aceite de oliva
- 200 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 25 g de aceite
- 130 g de miel de maguey
- 10 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1256 kJ / 299 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado a la talla
40 min
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1j 10 menit
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Lomo de cerdo en salsa de tamarindo
1h
Res con almendras
40 min
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Pollo a la mandarina con hinojo
50min
Pollo encacahuatado
45 min
Adobo con carne
50min
Pollo en chile mulato
30 min.
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1j 45 menit