Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de habas secas
- 4 cditas de sal fina
- 3600 g de agua
- 1 diente de ajo
- 40 g de chile pasilla, sin semillas
- 15 g de chiles guajillo, sin semillas
- 50 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva, y un poco más para servir
- 160 g de pimiento rojo, rostizado y cortado en cubos pequeños
- 2 chiles pasilla, en aros fritos (opcional)
- cilantro, sólo las hojas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2360 kJ / 265 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
35p
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de habas
2óra
Sopa de garbanzos (Revithia)
1 godz. 40 min
Champiñones al ajillo
15 min.
Lasaña vegetariana
1h
Verduras en salsa morita
35p
Garbanzos con espinacas
1j 10 menit
Mixiote de fruta ligeros
35p
Verduras rellenas
1h 20min
Sopa de cebolla vegana
35p
Sopa de hongos con huitlacoche
25 min.