Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
220
g de almendras fileteadas
lub 220 g de almendras peladas - 2 dientes de ajo, pelados
- 230 g de poro, sólo la parte blanca y en rodajas
- 70 g de mantequilla sin sal
- 30 g de aceite vegetal
-
800
g de caldo de pollo
lub 800 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - ½ cdita de sal, o al gusto
- ¼ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 1 pizca de nuez moscada en polvo, o al gusto (opcjonalnie)
-
200
g de caldo de pollo
lub 200 g de agua - 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
- 200 g de crema (35% grasa)
- hojas de perejil fresco, para decorar
- aceite de oliva extra virgen, para rociar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1998 kJ / 476 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 711 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de jitomate y queso de cabra
20min
Crema de espárragos y queso Brie
30min
Sopa de chícharo y hierbabuena
30min
Crema de zanahoria y jengibre
55min
Crema de cilantro
30min
Sopa de brócoli y gorgonzola con crutones
40min
Sopa de berenjena asada
40min
Crema de espárragos verdes con piñones picantes
1u.
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Sopa de cebolla TM6
55min
Sopa de chícharo y tocino
30min
Caldo Campesino
40min