Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de agua
- 200 g de vino blanco
- 100 g de jugo de naranja, recién exprimido
- 1 ½ cucharadita de sal
-
400
g de filetes de trucha, sin hueso
lub 400 g de filetes de salmón fresco, sin hueso - 200 g de chícharos congelados
- 240 g de pasta corta seca (p.ej. penne, codito), 10 minutos de cocción
- 40 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 diente de ajo
- 30 g de alcaparras, escurridas
- 80 g de aceitunas negras deshuesadas
- 350 g de jitomate cherry, en mitades o cuartos
- 1 pizca de pimienta negra molida (opcjonalnie)
- 10 g de jugo de limón (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 Min
Pescado empapelado con verduras
1h 15min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50min
Pasta de jitomate y chorizo
25min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Ensalada Italiana
40min
Lasaña vegetariana
1 godz.
Pescado y papas en salsa de jitomate
50min
Guarnición de verduras
40min
Ensalada rápida
10min
Salmón en salsa cremosa de champiñones con papas
50min
Ensalada de arroz
1 godz.