![Ricotta fruit tart Ricotta fruit tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1CA6EC4-2596-4CF5-A78E-E9E1B9F72920/Derivates/57CD49F3-1125-4122-B8D1-3874460E966B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond quinoa pastry
- 100 g butter, chilled and cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 60 g raw almonds (see Tips)
- 40 g quinoa flakes
- 80 g plain flour
- 60 g wholemeal plain flour
- 1 egg
- 3 tsp cold water
Ricotta filling
- 600 g fresh ricotta cheese (see Tips)
- 2 tsp vanilla bean extract
- 60 g maple syrup
- ½ tsp ground cinnamon (optional)
- 3 tamarillos (approx. 250 g), peeled and cut into slices
- 3 fresh figs (approx. 120 g), cut into halves
- 1 pomegranate, arils only
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 940.1 kJ / 390.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 159.1 mg
Alternatywne przepisy
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Apple cake
1 Std.
Lemon tart
2h 15min
Almond milk jellies with fruit coulis
4h 55min
Carrot poppy seed muffins
1 Std. 15 Min
Zucchini slice
45 Min
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2h 30min
Rosewater madeleines
30 Min
Honey crème caramels
25h 55min
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Baked honey cheesecake
4h 20min
Apple sponge pudding
1h 20min