![Steamed quince pudding with spiced syrup Steamed quince pudding with spiced syrup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02871CBB-A4C1-4846-B09F-CE31D6C15B5C/Derivates/EE7961DF-C308-4E71-8681-132D1885A94F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed quince
- 100 g white sugar
- 1000 g water
- 1 lemon, juice and zest
- 1 vanilla bean, split into halves lengthways
- 4 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon quill
- 2 slices fresh ginger (2-3 mm each), peeled
- 1 star anise
- 350 g quince (approx. 2-3 quinces), peeled, cored and cut into quarters
Pudding
- unsalted butter, for greasing
- ground cardamom, for sprinkling
- ground cinnamon, for sprinkling
- 60 g blanched almonds
- 2 pieces orange zest (1 x 7 cm), no white pith
- 50 g white sugar
- ½ tsp ground ginger
- 2 eggs
- 1 pinch salt
- 80 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- double cream or crème fraîche, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1441.4 kJ / 343.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 249.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hazelnut quince friands
2 godz. 25 min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Mixed berry jam
50min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30min
Rhubarb and strawberry fool
2h 15min
Macadamia and Parmesan biscuits
25min
Tiffin slice
4 Std. 30 Min
Brandy custard (TM6)
15min
Quince paste
4h 10min
Almond thins
25min
Double ginger and pear cake
1klst 35 min
Steamed orange puddings
1h 25min