Urządzenia i Akcesoria
Hähnchen Tikka Masala
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Hähnchenbrustfilet, ohne Haut gewürfelt (3 cm)500 g
-
Sonnenblumenöl50 g
-
Garam Masala5 TL
-
Cayenne-Pfeffer1 Prise
-
Salz1 Prise
-
Pfeffer1 Prise
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben15 g
-
Zwiebeln halbiert150 g
-
Tomaten in Würfeln100 g
-
passierte Tomaten100 g
-
Kokosmilch100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
35 g
Kalorie
1269 kJ /
303 kcal
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Namaste, India!
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Garnelen Bhuna
30 min
Chicken Tikka Masala
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Indisches Hähnchen-Curry
35 min
Beef Madras
1 godz. 30 min
Chicken Saag
50 min