Urządzenia i Akcesoria
Indisches Hähnchen-Curry
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert2
-
frischer Ingwer in dünnen Scheiben20 g
-
Knoblauchzehe1
-
Möhren in Stücken (2 cm)300 g
-
Kokosfett1 EL
-
Butter weich1 EL
-
Curry mittelscharf1 ½ EL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Tomaten gehackt (425 g)1 Dose
-
Hähnchenbrustfilet in Würfeln (2 cm)300 g
-
Koriander abgezupft6 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
905 kJ /
216 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 5/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chicken Tikka Masala
45 min
Garam-Masala-Hähnchen
50 min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45 min
Hähnchen in Joghurt
1 godz.
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Curry-Hähnchen (红咖喱鸡)
50 min
Schweinefilet Vindaloo
2 godz. 30 min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1 godz.
Beef Madras
1 godz. 30 min
Kokos-Hähnchen-Curry mit Vollkornreis
1 godz. 30 min
Hähnchen Tikka Masala
1 godz.
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40 min