Gefüllte Spitzpaprika mit Joghurt-Spinat
TM6 TM5

Gefüllte Spitzpaprika mit Joghurt-Spinat

4.5 (913 ocen)

Składniki

Gefüllte Spitzpaprika

  • 70 g Feta, in Stücken
  • 1 Zwiebel (50 g), halbiert
  • 200 g Rinderhackfleisch
  • 15 g Tomatenmark
  • 1 TL Sambal Oelek
  • ¼ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 2 rote Spitzpaprika (à ca. 150 g), längs halbiert, entkernt
  • 500 g Wasser

Joghurt-Spinat

  • 1 Knoblauchzehe
  • 3 Stängel Minze, abgezupft
  • 20 g Öl
  • 1 Pck. Blattspinat, TK (450 g), aufgetaut, ausgedrückt (Abtropfgew. ca. 300 g)
  • 150 g Joghurt, 10% Fett
  • 1 TL Salz

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
2344 kJ / 556 kcal
Białko
35 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
40 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy