Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g blanched almonds
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
Béchamel sauce
- 80 g unsalted butter, cut in pieces
- 1000 g whole milk
- 80 g plain flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Assembly
- 17 dried lasagne pasta sheets, (approx. 500 g)
- water, for cooking pasta
- fine sea salt, to taste
- 150 g fresh baby spinach
- 17 slices back bacon, smoked (approx. 200 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3340.2 kJ / 798.3 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 84.5 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 0.8 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Chicken Enchiladas
1 godz.
Tarte Bourguignonne
1h 30min
Ham Hock Potato Bake
35min
Peppadew® and Feta Stuffed Chicken with Lemon Couscous
1 godz.
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45min
Tomato Basil Chicken Quiche
1 godz.
Pasta with chicken, mushrooms and green beans
40min
Beef and Bean Enchiladas
40min
Chicken and Spinach Lasagne
1 godz. 15 min