Minestra di zucca e riso integrale

Minestra di zucca e riso integrale

3.8 86 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto
  • di pecorino romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di cipolla a pezzi
    150 g
  • di porro a fettine (1-2 cm)
    150 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di concentrato di pomodoro
    20 g
  • di riso integrale (cottura 40-50 minuti)
    300 g
  • di acqua
    1300 g
  • di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 dose
  • di zucca a pezzi (1-2 cm)
    500 g
  • di pomodori datterino a metà
    200 g
  • di rosmarino secco in polvere
    1 cucchiaino
  • di pepe nero in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 289 kcal / 1209 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 47.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...