Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle pelate
- 100 g di cedro candito
- 1000 g di latte intero
- 300 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 150 g di riso tipo Vialone nano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 6 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di riso carrarina
3h 10min
Ciambella romagnola
1h
Torta di mandorle e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta di ricotta
50 Min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50 Min
Fiordilatte bolognese
9 godz. 30 min
Amor polenta
1 Std. 5 Min
Zuppa inglese in verrina
2 Std. 25 Min
Panone di Natale
2 Std. 30 Min
Torta sabbiosa
50 Min
Ciambella allo zafferano
50 Min
Torta frangipane
1 godz. 25 min