![Torta degli addobbi Torta degli addobbi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9eb4d2ad-1751-433d-9ceb-e929fdd74aac/Derivates/66db56b6-d9fc-4620-a938-de3cc37cf928.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mandorle pelate
- 100 g di cedro candito
- 1000 g di latte intero
- 300 g di zucchero
- 50 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 150 g di riso tipo Vialone nano
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 6 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1506 kJ / 360 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 godz. 20 min
Torta pazientina
3 Std. 55 Min
Zuppa inglese al forno
3h 25min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1hod.
Torta di pane con nocciolata
1hod. 10min
Castagnole
1 godz. 20 min
"Finta" cheesecake
1h 55min
Baci di dama (senza zucchero)
1 godz. 30 min
Crostata albicocche e lamponi
1 godz. 20 min
Amor polenta
1hod. 5min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50min
Torta di mele e nocciole
1hod.