Urządzenia i Akcesoria
Torta degli addobbi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 fette
Składniki
-
200 g di mandorle pelate
-
100 g di cedro candito
-
1000 g di latte intero
-
300 g zucchero
-
50 g di acqua
-
1 pizzico di sale
-
150 g di riso tipo Vialone nano
-
1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
-
6 uova
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
11 g
Kalorie
1506 kJ /
360 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
45.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sapori d'Italia
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Nadalin
6 godz. 30 min
Campana di pane
4 godz.
Certosino bolognese
5 godz. 10 min
Torta di ricotta
50 min
Fiordilatte bolognese
9 godz. 30 min
Torta di riso carrarina
3 godz. 10 min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 godz. 10 min
Dolce al semolino con albicocche e crema inglese
50 min
Ciambella romagnola
1 godz.
Panone di Natale
2 godz. 30 min
Amor polenta
1 godz. 5 min
Zuppa imperiale
1 godz.