![Mousse di yogurt con salsa alle albicocche Mousse di yogurt con salsa alle albicocche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BC954C28-EECD-4075-B48C-1631BB364CBB/Derivates/FE9B3565-A449-404B-A327-AED5DDD1D418.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 2 - 3 cucchiaini di olio di oliva
- 100 g di zucchero
- 125 g di panna vegetale fredda
- 250 g di yogurt naturale
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e ben strizzata
- ½ limone, il succo spremuto fresco
Salsa
- 1 scatola di albicocche sciroppate, ben sgocciolate
- 30 g di zucchero
- frutta mista fresca
- 12 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10 Std. 30 Min
Salsa olandese
30 min
Curd alle clementine
30 min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Canapè con patè di asparagi
5 Std. 30 Min
Galette des rois con frutta candita
18h
Dacquoise ai lamponi
3h
Semifreddo allo zabaione
12h 15 min
Flan di asparagi con turbante di sogliole
1 Std.
Gazpacho fragole e pomodoro
2h 10min
Salsa barbecue
20 min