Erdäpfelpüree-Laibchen

Erdäpfelpüree-Laibchen

2.5 98 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

Erdäpfelpüree
  • Kartoffeln, mehlig geschält, in Scheiben (5 mm)
    450 g
  • Milch
    180 g
  • Salz
    ½ TL
  • Butter in Stücken
    15 g
  • Muskat, gemahlen (optional)
    1 - 2 Prisen
Laibchen
  • Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
    100 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • gemischte Kräuter, frisch z.B. Schnittlauch, Rosmarin
    2 EL
  • Weizenmehl, glatt
    70 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Öl
    5 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 735 mg
Białko 16 g
Kalorie 1747 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 9.5 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...