Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erdäpfelpüree
- 450 g Kartoffeln, mehlig, in Scheiben (5 mm)
- 180 g Milch
- ½ TL Salz
- 15 g Butter, in Stücken
- 1 - 2 Prisen Muskat, gemahlen (optional)
Laibchen
- 100 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 1 Ei (Größe M)
- 2 EL gemischte Kräuter, frisch z.B. Schnittlauch, Rosmarin
- 70 g Weizenmehl, glatt
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 5 EL Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1747 kJ / 417 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 735 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Spätzle mit Kürbis-Paprika-Sauce
40 Min
Gefüllte Zucchini-Erdäpfelpuffer mit "RUPP S´beschte Sortiment"
35min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min
Schwarzbrotknödel mit Käse und Wurzelgemüse
45min
Brokkolistrudel mit Schinken und Käse
40 Min
Pizzastrudel aus Dinkeltopfenteig
1h 30min
Überbackene Gemüse-Palatschinken mit Schnittlauchsauce
1 Std. 45 Min
Cremige Schinkennudeln überbacken
1 Std.
Jägersauce mit Knödel
50 Min
Eiernockerl
30 Min
Spinatstrudel mit Erdäpfeln
1h 30min