Topfenschmarrn ruckzuck
TM6 TM5

Topfenschmarrn ruckzuck

3.5 (165 ocen)

Składniki

  • 2 EL Rosinen (opcjonalnie)
  • 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (opcjonalnie)
  • 4 Eier, getrennt
  • 500 g Topfen, 20% Fett
  • 30 g Feinkristallzucker
  • 15 g Vanillezucker
  • 3 EL Sauerrahm
  • 1 TL Zitronenschale, gerieben
  • 1 Prise Salz
  • 100 g Weizenmehl, universal
  • 2 EL Butter, zum Backen in der Pfanne
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1716 kJ / 410 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy