Urządzenia i Akcesoria
Topfenschmarrn ruckzuck
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosinen (opcjonalnie)2 EL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
Eier getrennt4
-
Topfen, 20% Fett500 g
-
Feinkristallzucker30 g
-
Vanillezucker15 g
-
Sauerrahm3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal100 g
-
Butter zum Backen in der Pfanne2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
1716 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Scheiterhaufen
1h 30min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Grießauflauf
1h 30min
Topfenschmarrn
50min