Urządzenia i Akcesoria
Topfenschmarrn ruckzuck
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosinen (opcjonalnie)2 EL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
Eier getrennt4
-
Topfen, 20% Fett500 g
-
Feinkristallzucker30 g
-
Vanillezucker15 g
-
Sauerrahm3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal100 g
-
Butter zum Backen in der Pfanne2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
1716 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Milchrahmstrudel
1hod. 55min.
Reisauflauf mit Äpfeln
1hod. 45min.
Grießnockerl
30min.
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1hod. 10min.
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min.
Marillenknödel "die Besten"
1hod.
Scheiterhaufen
1hod. 30min.
Grießauflauf
1hod. 30min.
Apfelauflauf mit Milchreis
1hod. 15min.
Topfenpalatschinken
1hod. 30min.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min.
Topfenschmarrn
50min.