Urządzenia i Akcesoria
Topfenschmarrn ruckzuck
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosinen (opcjonalnie)2 EL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
Eier getrennt4
-
Topfen, 20% Fett500 g
-
Feinkristallzucker30 g
-
Vanillezucker15 g
-
Sauerrahm3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal100 g
-
Butter zum Backen in der Pfanne2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
23 g
Kalorie
1716 kJ /
410 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1 Std. 15 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Grießauflauf
1 Std. 30 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min