![Topfenschmarrn ruckzuck Topfenschmarrn ruckzuck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D40FA206-88D6-41CE-B364-AD8DF9DE4FC8/Derivates/90FFC6EC-AA67-4D2A-A3CA-B02F8A4ADA0D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 EL Rosinen (opcjonalnie)
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (opcjonalnie)
- 4 Eier, getrennt
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 30 g Feinkristallzucker
- 15 g Vanillezucker
- 3 EL Sauerrahm
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 100 g Weizenmehl, universal
- 2 EL Butter, zum Backen in der Pfanne
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Grießauflauf
1h 30 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Topfenschmarrn
50 Min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Ribiselschnitten
1 Std.