Topfengitterkuchen mit Kirschen

Topfengitterkuchen mit Kirschen

4.4 240 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
25 Stück

Składniki

Rührteig
  • neutrales Öl etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • Weizenmehl, glatt
    320 g
  • Kakaopulver, ungesüßt
    30 g
  • Backpulver
    ½ Päckchen
  • Eier (Größe M)
    5
  • Wasser
    40 g
  • Rum
    20 g
  • Zucker
    280 g
  • Kirschen entsteint, nach Geschmack
    150 - 200 g
    150 - 200 g Weichselkompott, entsteint, nach Geschmack
Topfenmasse
  • Topfen, 20% Fett abgetropft
    500 g
  • Staubzucker
    60 g
  • Eier
    2
  • Vanillepuddingpulver
    ½ Päckchen
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 843 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...