![Topfengitterkuchen mit Kirschen Topfengitterkuchen mit Kirschen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F1BF3F84-9ED8-4F16-BF4D-B25C9DF176A3/Derivates/0E318893-EA32-4031-AED4-CBED75582D8F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rührteig
- 125 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 320 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Kakaopulver, ungesüßt
- ½ Päckchen Backpulver
- 5 Eier (Größe M)
- 40 g Wasser
- 20 g Rum
- 280 g Zucker
-
150 - 200
g Kirschen, entsteint, nach Geschmack
lub 150 - 200 g Weichselkompott, abgetropft, nach Geschmack
Topfenmasse
- 500 g Topfen, 20% Fett, abgetropft
- 60 g Staubzucker
- 2 Eier
- ½ Päckchen Vanillepuddingpulver
- 2 TL Vanillezucker
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 843 kJ / 201 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Topfengolatschen
50min
Apfelschlangerl
2 Std.
Mohn-Joghurt-Kuchen
2 Std. 20 Min
Nusskipferl
2 Std.
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Ölkuchen mit Marillen
1sa
Bananenschnitten
3h
Eva's Sachertorte
1 godz. 40 min
Ribiselschnitten
1sa
Schneewittchentorte
5h
Schnelle Biskuitroulade
30 dk