Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 250 g Dinkelkörner
-
250
g Milch
lub 250 g Wasser - 80 g Vollrohrzucker
- 20 g frische Germ
- 250 g Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 50 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Salz
Käferbohnen-Fülle
- 100 g Haselnüsse, geröstet
- 100 g Käferbohnen, aus der Dose, abgetropft
- 80 g Vollrohrzucker
- 25 g Wasser
- 2 TL Kaffeepulver, instant
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 3 TL Zitronenschale, gerieben
Fertigstellung und Glasur
- 6 EL Honig
- 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 4 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Mohnblume
2 Std. 20 Min
Krapfen | Powidl | Mohn | Malz
6h 15min
Schlosserbuben
9 Std.
Birnen-Obersschnitten
1h 30min
Mohnstrudel dampfgegart
1h 30min
Nussbeugerl
1 godz. 55 min
Gefüllter Vanillezopf
2h
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2h 45min
Apfelschlangerl
2h
Nussstrudel
2h 30min
Nussschleifen
2h
Nusskipferl
2h