Torta del cardinale

Torta del cardinale

4.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 pezzi

Składniki

Torta
  • 370 g di zucchero
  • 4 uova
  • 1 cucchiaino raso di amido di mais (maizena) (3 g)
  • ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 4 albumi
  • 70 g di farina tipo 00 setacciata
Farcia
  • 2 fogli di gelatina precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
  • 6 cucchiai di caffè espresso caldo
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 15 g di zucchero
Terminare la preparazione
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 334 kcal / 1397 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...