Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 370 g di zucchero
- 4 uova
- 1 cucchiaino raso di amido di mais (maizena) (3 g)
- ½ cucchiaino di zucchero vanigliato
- 4 albumi
- 70 g di farina tipo 00 setacciata
Farcia
- 2 fogli di gelatina, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 6 cucchiai di caffè espresso caldo
- 500 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 15 g di zucchero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone
10 Std. 20 Min
Torta soffice al profumo di arance
55p
Zuccotto all'ananas
7 Std. 25 Min
Crema pasticcera
15 Min
Mattonella di strüdel
20h
Torta pazientina
3h 55min
Budino di ricotta
5 godz. 45 min
Torta brulée
11 Std.
Crostata meringata all'arancia
30min
Torta all'ananas, limoncello e amaretti
1h 50min
Torta Sacher bianca
2óra 15p
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40 min