Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
10 - 15
g Rum
lub Zitronensaft, frisch gepresst -
200
g Äpfel, entkernt und geviertelt
lub Birnen, geschält, entkernt und geviertelt - 75 g Dörrobst, gemischt (Marillen, Zwetschken, Rosinen, siehe Tipp)
- 100 g Nüsse, ganz, gemischt (Walnüsse, Mandeln, Haselnüsse)
- 500 g Weizenmehl, universal
- 150 - 165 g Butter, in Stücken
- 100 g Zucker
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- Semmelbrösel zum Ausstreuen
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mostschober
2 godz.
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Batzerlgugelhupf
2 godz. 50 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Dukatenbuchteln mit Kanarimilch
1 Std. 50 Min
Gewürz-Gugelhupf mit Walnüssen und Cranberrys
1 Std. 30 Min
Weingugelhupf "bsoffene Liesl"
5 godz. 40 min
Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
1 Std. 20 Min
Gerührter Germgugelhupf
2 godz.
Ölkuchen mit Marillen
1 Std.
Topfen-Mohn-Torte mit Äpfeln
2 godz.
Zwetschkenfleck mit Zimtstreusel
1h 35min