Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g frischer Ingwer, geschält
- 700 g Heidelbeeren, frisch (siehe Variation)
- 300 g Gelierzucker 3:1
- 100 g Wasser
- 140 g Blutorangensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 236 kJ / 56 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traubengelee
1h
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Preiselbeerkompott
1 godz. 25 min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Brombeermarmelade mit Crémant und Vanille
30 Min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Kaki-Orangen-Konfitüre mit Ingwer
25min