Wersje kompatybilne
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goats Cheese Panna Cotta
- 600 g double cream
- 400 g goat's milk
- 6 gelatine leaves
- 400 g soft goat's cheese, strong flavoured, rindless
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground white pepper
Beetroot and Port Jelly
- 150 g beetroot juice
- 150 g port
- 50 g maple syrup
- 2 gelatine leaves
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Beetroot Gel
- 300 g beetroot juice
- 80 g maple syrup
- 4 Tbsp agar-agar (10 g)
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 125 g water, cold
Beetroot Pickles
- ½ cinnamon stick
- ½ tsp coriander seeds
- 5 cardamom pods
- 1 star anise
- 250 g cider vinegar
- 250 g caster sugar
- 2 garlic cloves, finely sliced
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 pinches fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 300 g water
- 300 g beetroots, peeled, diced (0.5 cm)
Beetroot Slaw and Garnish
- 100 g beetroots, finely sliced (julienne)
- 100 g fresh bean sprouts (mung bean)
- 100 g ruby chard
- 1 Tbsp rapeseed oil (cold-pressed)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 2 candy striped beetroots, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2252 kJ / 538 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 43.5 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Sous-vide Miso Aubergine
2hod. 50min
Caramel Parfait
7 godz.
Pork and Mushroom Broth
1h 25 min
Limoncello Tarts
3 Std. 15 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Smoked Cod Roe Éclairs with Horseradish Cream
Brak ocen
Meringue Ghosts
12h 25 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1h 30min
Eggnog Ice Cream
10 Std. 50 Min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min