![Harissa Harissa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/198269.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried red chillies, deseeded (see tip)
- water, hot, for soaking
- 2 Tbsp cumin seeds
- 2 Tbsp coriander seeds
- 2 Tbsp fine sea salt
- 6 garlic cloves
- 4 - 5 Tbsp olive oil, depending on consistency
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 2902 kJ / 693 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 18 g
Alternatywne przepisy
Kashmiri Rice
30min
Pilau Rice
30min
Harissa sauce
10p
Baingan Bhurta (Aubergine Bhurta)
30min
Chapatis
1h 30min
Crème Pâtissière
15 min
Ras el Hanout
15 min
Garam Masala
10p
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 Std. 35 Min
Mango Kulfi
4 Std. 20 Min
Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds
2h
Lamb Keema with Peas
1h