Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 jar
Składniki
-
dried red chillies deseeded (see tip)40 g
-
water hot, for soaking
-
cumin seeds2 Tbsp
-
coriander seeds2 Tbsp
-
fine sea salt2 Tbsp
-
garlic cloves6
-
olive oil depending on consistency4 - 5 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
12 g
Kalorie
2902 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mediterranean Bread
5 godz. 20 min
Barbecue Sauce
20 min
Quick Puff Pastry
1 godz. 20 min
Minced Raw Meat
35 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Brioche
5 godz.
Potato and Vegetable Purée
40 min
Harissa
25 min
Star anise and pistachio kulfi
24 godz. 20 min
Red Pepper and Potato Tortillas with Olive Tapenade
35 min
Rustic Bread
2 godz.