Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
1 jar
Składniki
-
dried red chillies deseeded (see tip)40 g
-
water hot, for soaking
-
cumin seeds2 Tbsp
-
coriander seeds2 Tbsp
-
fine sea salt2 Tbsp
-
garlic cloves6
-
olive oil depending on consistency4 - 5 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Białko
12 g
Kalorie
2902 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
59 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Iranian Barbari
2 godz. 30 min
Cucumber and Mint Raita
25 min
Plain Yoghurt
14 godz.
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18 godz. 30 min
Harissa
25 min
Ghee
20 min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 min
Traditional Samosa
1 godz. 30 min
Tamarind Paste
15 min
Vegetable Samosa Filling
30 min
Mango Kulfi
4 godz. 20 min
Olive Bread Rolls
2 godz.