Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 250 g water
- 130 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 3 tsp sugar
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
Topping
- 200 g double cream
- 200 g sour cream
- 20 g sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 10 tinned apricot halves
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1748.2 kJ / 417.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Apple Pie Bars
1h 20 min
Pecan Nut Ice Cream with Corn and Vanilla
11h 5min
Bloody Almond Finger Biscuits
2 godz.
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5h
Chocolate Caramel Bake with Walnuts
1h 40 min
Dill and Feta Flatbread
1h 20 min
Pecan Pie Cheesecake Bars
4h
Pineapple and Coconut Cheesecake Bars
7h 10 min
Tomato Pie
3h
Cheese and Bacon Pastries
35min
Mocha Cake
2 Std. 5 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30 min