Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 250 g water
- 130 g unsalted butter, diced
- 2 pinches fine sea salt
- 3 tsp sugar
- 200 g plain flour
- 5 medium eggs
Topping
- 200 g double cream
- 200 g sour cream
- 20 g sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 10 tinned apricot halves
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1748.2 kJ / 417.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 106.3 mg
Alternatywne przepisy
Christmas Tree Pull-apart Bread
2h 20 min
Italian Easter Bread
3h 50min
Dairy-free Stained-glass Orange Biscuits
2h 10min
Gingerbread Chocolate Cake
4h 30min
Sunday Morning Brekky Bake
1h 15min
Molten Caramel Centre Muffins
25 Min
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Morello Cherry Brownies
1h
Pistachio Almond Twists
45 Min
Blueberry and Raspberry Plaited Loaf
3hod.
Amaretti
35 Min
Herb Bread
1h 10min