Urządzenia i Akcesoria
Apple and Maple Syrup Bacon Scones
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pieces
Składniki
-
unsalted butter cold, diced180 g
-
plain flour160 g
-
wholemeal flour160 g
-
baking powder1 Tbsp
-
fine sea salt½ tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
ground nutmeg⅛ tsp
-
ground cloves⅛ tsp
-
apples peeled, cored, diced (5 mm)120 g
-
maple syrup50 g
-
large eggs2
-
cooked bacon cut in pieces (1 cm)3 slices
-
milk50 g
-
Demerara sugar (opcjonalnie) for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
6.1 g
Kalorie
1061 kJ /
254 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blueberry Scones with Honey and Walnut Butter
30 min
Chelsea Buns
1 godz. 30 min
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2 godz. 25 min
Strawberry White Chocolate Cookies
50 min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40 min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4 godz. 20 min
Parmesan and Oat Rolls
1 godz. 40 min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40 min
Bramley Apple Shortcake
1 godz. 20 min
Cottage Loaf
3 godz. 30 min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Banana Blondies
40 min