Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de borrajas (solo las hojas más tiernas y pequeñas)
- 50 g de boletus frescos
- 30 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva
- 90 g de mantequilla
- 180 g de harina
- 700 g de leche
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita rasa de sal
- 200 g de pan rallado
- 4 huevos batidos
- 500 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 273 kJ / 65 kcal
- Białko
- 1.81 g
- Węglowodany
- 5.37 g
- Tłuszcz
- 4.06 g
- Błonnik
- 0.21 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de mejillones en escabeche
5h
Croquetas de mejillones
9u. 10min
Borrajas con gambas
40min
Croquetas negras de chipirones
9 godz. 45 min
Croquetas de bacalao con pasas
8h 45min
Croquetas de espinacas al cabrales
8h 45min
Crespillos de borraja
30min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12h 40min
Cardo a la cerveza
25 min
Croquetas de gambas
9u. 10min
Croquetas de otoño con boletus
2 Std. 45 Min
Tigres
1h