Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla (y 6 cucharaditas más para gratinar)
- 14 vieiras
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de chalotas
- 250 g de champiñones frescos en cuartos
- 180 g de vino blanco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 30 g de harina de trigo
- 50 g de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al vapor con salsa verde
20 Min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 Min
Vieiras "Rias baixas"
1u. 10min
Chips con puerro y gambas
25 min.
Ventresca de bonito con salsa de soja, jengibre y ajos
1h
Canelones de pescado y marisco con bechamel trufada
1u. 45min
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1u. 10min
Rape al estilo de Lekeitio
40 Min
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 Min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40 Min
Crema de marisco
40 Min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min