Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla (y 6 cucharaditas más para gratinar)
- 14 vieiras
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de chalotas
- 250 g de champiñones frescos en cuartos
- 180 g de vino blanco
- 150 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 30 g de harina de trigo
- 50 g de pan rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1019 kJ / 244 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 12.7 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chipirones afogaos
30min
Tartaletas de chipirones con mozzarella
1h 10min
Coca de chipirones y boletus al ajillo
40min
Txangurro
1h 10min
Centollos con cabrales y sidra
1h
Rollitos de lenguado y gambas
45min
Chipirones a la marinera
25 min
Espárragos blancos frescos gratinados
1h
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50min
Berberechos en salsa verde
1h
Vieiras "Rias baixas"
1h 10min