Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 600 g de patata peladas y en rodajas de aprox. 1 cm
- 5 huevos
- 600 g de bacalao en salazón remojado y desalado
- 150 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 10 g de piñones
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 18.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Monas de Pascua
2h 40min
Pimientos rellenos de arroz
1 Std.
Buñuelos de viento de calabaza
1 Std. 10 Min
Coca de verduras
40min
Coca de verduras
30 Min
Gazpacho de mero
1 Std. 10 Min
Torta de tomate (Comunidad Valenciana)
1 Std. 40 Min
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2 Std. 30 Min
Masa para cocas
1 Std.
Arroz al horno
1h 45min
Coca de llanda
40min
Coca de mollitas
40min