Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de agua
- 350 g de harina de maíz de molino (y algo más para espolvorear)
- 1 cucharadita de sal
- 500 g de sidra
- 8 - 16 trozos de chistorra de 18-20 cm (aprox. 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de otoño con boletus
2h 45min
Porrusalda con calabaza
50min
Borrajas con gambas
40min
Patatas a la riojana
40min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 godz.
Calamares en su tinta
1h 5min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Patatas rellenas con níscalos
1h 25min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40min
Croquetas negras de chipirones
9 Std. 45 Min
Pimientos de piquillo con ajos
15 min
Quesada pasiega
45min