Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cebolla en cuartos
- 100 g de pimiento verde en trozos
- 4 dientes de ajo
- 70 g de aceite de oliva
- 200 g de tomate triturado en conserva
- 600 g de sepia en trozos
- 2 cucharaditas de pimentón dulce
-
50
g de vinagre
lub 50 g de vino blanco - 1 pellizco de sal
- 3 hojas de laurel secas
- 1400 g de patatas troceadas
- 350 g de agua
- 1 lata de filetes de anchoa en aceite en trozos pequeños
- 2 huevos (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1795 kJ / 429 kcal
- Białko
- 28.29 g
- Węglowodany
- 42.64 g
- Tłuszcz
- 16.19 g
- Błonnik
- 6.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guiso de garbanzos con sepia y langostinos
45 min
Calamares encebollados
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Potaje de sepia con garbanzos
40 Min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Patatas guisadas con calamares
40 Min
Fideuá de mariscos
45 min
Arroz con rape y gambas
30 Min
Fideuá de marisco del senyoret
1u. 10min
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1 godz. 30 min
Arroz meloso con alcachofas y cigalas
1u. 10min
Arroz con sepia y cigalas
1h