Wersje kompatybilne
Chocolate love cake with Turkish delight jelly
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Jelly
- unsalted butter, for greasing
- 4 gold strength gelatine leaves
- 220 g water, plus extra chilled water for soaking gelatine
- 300 g caster sugar
- ½ lemon, juice only
- 1 pinch salt
- 1 tsp rose water
- 4 drops natural red food colouring (optional)
Cake
- 130 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 1 whole nutmeg
- 80 g pistachios
- 100 g dark chocolate
- 400 g raw almonds
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 180 g brown sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 250 g natural yoghurt, plus extra to serve
- 20 g icing sugar
- 20 g cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2854.9 kJ / 679.7 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 43.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 61.5 mg
Alternatywne przepisy
Lemon meringue pie
3h
Chocolate mousse
3h 20min
Chocolate self-saucing pudding
50min
Sweet shortcrust pastry
1h 50 min
Milk tart
3h
Custard
10 Min
Béchamel sauce
20 Min
Berry and red wine trifle
4 Std. 50 Min
Honey crème caramels
25 godz. 55 min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3h
Chocolate fondant cake
40 Min