Endives au jambon
TM31 TM5 TM6

Endives au jambon

4.8 (1.4K ocen)

Składniki

  • 500 g d'eau
  • 6 endives
  • 100 g de gruyère, coupé en morceaux
  • 40 g de beurre doux, coupé en morceaux
  • 40 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
  • 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 6 tranches de jambon blanc

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1152 kJ / 276 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy