![Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65FA5592-1097-4ACF-8A36-EAF088E6C061/Derivates/0F89A850-2825-4F54-A275-2EBF96FA4A87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cure
- 150 g rock salt
- 50 g white sugar
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 1 tsp fennel seeds
- 2 limes, zest only, no white pith
- 1 ruby grapefruit, juice and zest, no white pith
- 600 g fresh boneless, skinless kingfish fillets
Citrus yoghurt
- 300 g Greek yoghurt
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
Dressing
- 30 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
Assembly
- ½ ruby grapefruit, peeled and segmented
- 3 radishes, cut into thin slices
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 955.5 kJ / 227.5 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 7251.2 mg
Alternatywne przepisy
Leek and smoked salmon dip
55min
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 分钟
Asian dipping sauce
25min
Oysters Mignonette
5 分钟
Oysters with lime granita
5 分钟
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Nam Jim
10min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Peking-style duck pancakes
8óra 50p
Mussels in white wine and cream sauce
45 分钟
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Grilled scallops with chilli jam
25min