Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de ajo
- 2 cdas de orégano
- 15 g de achiote, en pasta
- ½ cdita de pimienta negra molida
- ½ cdita de comino en polvo
- 100 g de vinagre blanco
- 150 - 300 g de jugo de naranja, agria
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 cditas de sal fina
- 1000 g de carne de cerdo, (pernil) en cubos (4 x 4 cm)
- 20 g de aceite
- 20 g de manteca de cerdo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241.5 kJ / 535.7 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 42.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 872.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40min
Enchiladas suizas
1h
Tinga de pollo
30min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chilaquiles rojos
25min
Salsa tampico
10 min
Chilaquiles divorciados
1h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Pozole Rojo
1hod. 30min
Birria de res estilo Jalisco
1u. 45min
Panuchos de cochinita pibil
35min