Gluten free pita bread
TM6 TM5 TM31

Gluten free pita bread

4.6 (16 ocen)

Składniki

  • 200 g rice flour (see Tips)
  • 150 g brown rice flour (see Tips)
  • 60 g arrowroot flour, plus extra for dusting
  • 100 g potato starch
  • 3 tsp xanthan gum
  • 1 ½ tsp salt
  • 500 g warm water
  • 2 ½ tsp dried instant yeast
  • 2 tsp pure maple syrup
  • 2 tbsp vegetable oil, plus extra for drizzling
  • 2 tbsp psyllium husk

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1226.5 kJ / 292 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
64 g
Tłuszcz
7 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Błonnik
5.6 g
Sód
424.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy