Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice flour (see Tips)
- 150 g brown rice flour (see Tips)
- 60 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 100 g potato starch
- 3 tsp xanthan gum
- 1 ½ tsp salt
- 500 g warm water
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 tsp pure maple syrup
- 2 tbsp vegetable oil, plus extra for drizzling
- 2 tbsp psyllium husk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.5 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 424.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten free sourdough bread
192h 20min
Gluten free hot cross buns
3h 25 min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Sesame and chia seed loaf
2 godz. 20 min
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min
Gluten free tortillas
40min
Gluten free flour mix
10 min
Paleo sandwich bread
1 godz. 30 min
Buckwheat and almond slider buns
1 godz. 15 min
Gluten free baking powder
5 min
Tahini
20min