![Gluten free pita bread Gluten free pita bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/72F8806D-40B2-4A6B-B40C-4BF6E1B1BFFC/Derivates/439553BE-347D-41A4-880D-339BE684B730.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rice flour (see Tips)
- 150 g brown rice flour (see Tips)
- 60 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 100 g potato starch
- 3 tsp xanthan gum
- 1 ½ tsp salt
- 500 g warm water
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 2 tsp pure maple syrup
- 2 tbsp vegetable oil, plus extra for drizzling
- 2 tbsp psyllium husk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1226.5 kJ / 292 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 424.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free sourdough bread
192klst 20 min
Gluten and grain free bread rolls
1h 20min
Gluten-Free Pretzels
2 Std. 25 Min
Gluten free pasta
50 Min
Gluten free plain flour
Brak ocen
Gluten free flatbreads
40 Min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1h 40min
Gluten free tortillas
40 Min
Buckwheat bread
2h 5 min
Gluten free flour mix
10 Min
Gluten free pizza base
35 Min