Urządzenia i Akcesoria
Gluten free madeleines
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 25 min
24 portions
Składniki
Madeleines
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
eggs2
-
caster sugar120 g
-
lemon zest only, no white pith1
-
natural vanilla extract1 tsp
-
milk30 g
-
oil10 g
-
gluten free flour120 g
-
gluten free baking powder1 ½ tsp
-
sea salt1 pinch
-
icing sugar to dust
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
34.5 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
346.4 kJ /
82.8 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
8.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gluten-free Bread
3 godz. 20 min
Spiralized tortilla
Brak ocen
Wakame Butter
5 min
Pickled watermelon rind
1 godz. 30 min
Peach and cardamom pie
1 godz. 35 min
Sea Salt Caramel Cookies (Metric)
24 godz. 50 min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 godz. 10 min
Traditional crème brûlée
25 godz.
Feijoa celebration cake
1 godz. 30 min
Burnt mandarin bavarois with mandarin syrup
24 godz. 30 min
Strawberry and watermelon cake with Vanilla cream (Nico Moretto)
3 godz. 10 min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min