Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 brown onion, cut into pieces
- 10 g dried porcini mushrooms or dried shiitake mushrooms
- 1200 g water
- 1 tsp ground allspice
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 dried bay leaves
- 200 g gravy beef, cut into cubes (3-4 cm)
- 200 g chicken thigh fillets, cut into cubes (3-4 cm)
- 1200 - 1500 g ham hock (smoked)
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp nutmeg
- ½ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp ground ginger
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 816.1 kJ / 194.3 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 50.8 mg
Alternatywne przepisy
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 godz. 30 min
Pork Trotter Jelly
8 godz.
Orange liqueur zabaglione
15 Min
Barbecue sauce
1h 40min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Cherry and almond clafoutis pudding
3h
Pistachio cheesecakes with mango
2h 30min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
Brak ocen
Rhubarb and vanilla rhumba
25 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Sous-Vide Drunken Chicken
2h
Macadamia and Parmesan biscuits
25 min