Moroccan bundt
TM6 TM5 TM31

Moroccan bundt

3.6 (7 ocen)

Składniki

  • 275 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
  • 80 g sesame seeds, plus an extra 4 tablespoons for coating
  • 100 g blanched almonds
  • 130 g dried apricots
  • 120 g dried figs
  • 200 g pitted dates
  • 100 g white sugar
  • 5 eggs
  • 150 g natural yoghurt
  • 300 g plain flour
  • 1 tsp ground cardamom
  • ½ tsp ground allspice
  • 1 pinch salt
  • 3 tsp baking powder

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1806.7 kJ / 430.2 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
38.3 g
Tłuszcz
26.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Błonnik
5 g
Sód
176.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy