Urządzenia i Akcesoria
Moroccan bundt
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 portions
Składniki
-
unsalted butter for greasing
-
sesame seeds plus an extra 4 tbsp for coating80 g
-
blanched almonds100 g
-
dried figs120 g
-
dried apricots130 g
-
pitted dates200 g
-
white sugar100 g
-
natural yoghurt150 g
-
eggs5
-
plain flour300 g
-
ground cardamom1 tsp
-
ground allspice½ tsp
-
salt1 pinch
-
baking powder3 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
176.3 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1806.7 kJ /
430.2 kcal
Tłuszcz
26.3 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
38.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hazelnut torte
3 godz. 15 min
Torta caprese with raspberry jelly
2 godz.
Berry and cream filo stacks
30 min
Quatre quarts cake (four fourths cake)
1 godz.
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1 godz. 50 min
Cheese pies
1 godz. 25 min
Coconut matcha panna cotta
3 godz. 50 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3 godz.
Vanilla mascarpone parfait
2 godz. 40 min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Rustic bread
2 godz.