![Moroccan bundt Moroccan bundt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4EDF9FF3-4C21-486B-913F-F07F5CDA9A0A/Derivates/3e68fa1b-72c4-4644-8f21-a2f4f711666c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 275 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 80 g sesame seeds, plus an extra 4 tablespoons for coating
- 100 g blanched almonds
- 130 g dried apricots
- 120 g dried figs
- 200 g pitted dates
- 100 g white sugar
- 5 eggs
- 150 g natural yoghurt
- 300 g plain flour
- 1 tsp ground cardamom
- ½ tsp ground allspice
- 1 pinch salt
- 3 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1806.7 kJ / 430.2 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 176.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caramel, date and walnut bundt
1j 15 menit
Chocolate pudding
6sa 30 dk
Hazelnut torte
3h 15min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 Std.
Yoghurt and white chocolate ganache (Mark Best)
5h 30min
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28h 30min
Steamed orange puddings
1 Std. 25 Min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Brioche fruit tarts
4h
"Little house" slice
6sa 30 dk
Ginger bundt cake
1h
Portuguese-style custard tarts
40 min