Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les pâtes fraîches
- 240 g d'eau
- 40 g de fleurs de courgette, sans tige et pistil
- 1 c. à café rase de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de semoule de blé dur
La sauce aux courgettes
-
2
oignons nouveaux, coupés en morceaux
lub 2 poireaux, coupés en morceaux - 2 courgettes, détaillées en julienne
- 10 g de fleurs de courgette, sans tige et pistil
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 40 g d'huile d'olive extra vierge
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 98.3 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 5.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taboulé aux herbes
2h 15min
Macaronade
2 Std. 30 Min
Ris d'agneau à la zamorana
50min
Pesto coriandre-cerfeuil
15 Min
Focaccia fève, bacon et pecorino
3h 15min
Pizza à la betterave
1 Std. 30 Min
Mayonnaise d'avocat
15 Min
Mayonnaise vegan
15 Min
Gnocchi de pomme de terre farcis aux courgettes
1 Std. 15 Min
Canapés de polenta sans gluten
2 Std. 30 Min
Chantilly au clou de girofle
20 Min
Aïoli traditionnel
10 Min