Wersje kompatybilne
Gluten free fresh fruit and cream cheese tarts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 100 g glutinous rice
- 1 tbsp white chia seeds
- 40 g blanched almonds
- 50 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- ½ tsp fine salt
- 80 g unsalted butter
- 2 egg yolks
- 1 tbsp chilled water
Cream cheese filling
- 60 g pouring (whipping) cream
- 2 eggs
- 50 g caster sugar
- 2 tsp gluten free flour mix (see Tips)
- 250 g cream cheese
- 60 g sour cream
- 1 tsp vanilla bean paste
Fruit topping
- 250 g fresh mixed berries (see Tips)
- 1 kiwifruit, peeled and cut into thin slices
- 150 g orange juice, room temperature
- 60 g caster sugar
- 1 tsp agar agar powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1854.6 kJ / 441.5 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 37.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 269.5 mg
Alternatywne przepisy
Apricot apple pie
1h 40min
Mango cheesecake
6h 35min
Pulut panggang (grilled rice packets)
3 Std. 30 Min
Berry and cream filo stacks
30min
Ricotta fruit tart
1 Std. 30 Min
Steamed coconut custards
45min
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Almond shortcrust pastry
35min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1 Std. 20 Min
Baked cheesecake
2h 55min