Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herb dressing
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 40 g extra virgin olive oil
- 2 tsp white wine vinegar
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 200 g canned Morello cherries, pitted
Duck breasts
- 4 duck breasts, skin on (approx. 800 g)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Tarragon cream sauce
- 3 egg yolks
- 50 g caster sugar
- 30 g tarragon vinegar (see Tips)
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g pouring (whipping) cream
Assembly
- 1 bunch lettuce leaves, of choice, leaves separated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5155.8 kJ / 1227.5 kcal
- Białko
- 29.9 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 99.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 217.9 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Salmon, asparagus and potato salad
40 min
Hollandaise sauce
15min
Sabayon
15min
Rice salad
1h
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1 Std. 20 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1h 10min
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1 Std. 15 Min
Eggplant rotolo
1h 40min
Cheese soufflés
30 min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3 Std. 20 Min