![Farro al tartufo Farro al tartufo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2f0ce80c-0e26-43c5-a4a4-7feff95d9b86/Derivates/1330dcba-2ca6-4e32-ba14-d5b362bf94e9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di gambo di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di carota, pelata ed a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di cipolla a fette
- 150 g di patata, pelata ed a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pomodori maturi a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di salsiccia cruda, spellata e sbriciolata
- 900 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 240 g di farro (possibilmente di Leonessa, cottura 40 minuti)
- 1 tartufo fresco in scaglie (circa 30 g, possibilmente di Leonessa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2246 kJ / 537 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45min
Farro alla nizzarda
40 min
Minestrone d'orzo
1h
Orzo al curry, gamberi ed emulsione al basilico
1h
Zuppa di farro alla contadina
50 min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Minestra di orzo con zucca e salsiccia
1h
Farrotto integrale alle verdure
50 min
Zuppa di legumi e cereali
1h
Minestra finocchi, orzo e farro
1h
Zuppa di farro e fagioli
1h